Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? Kitabı PDF indir
Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? Kitabı PDF
Kitap ismi Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? olan ve birden çok kitap sever aracılığıyla aranan Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? kitabını siz kıymetli okurlarımız için PDF dosyası halinde sunmaya çalıştık. Öncelikle
Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? kitabını PDF indirmeden önce sizlere Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? kitabı ile ilgili bir kaç bilgi verelim…
Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? Özet
Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? kitabının yazarları Iris Murdoch olan ve 112 sayfalık kitap 1992 senesinde Felsefe-Düşünce kategori bölümünde yerini almıştır.
Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? PDF indir
Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? kitabını yazımızın alt bölümünden Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? PDF indir butonuna tıklayarak bilgisayarınıza yahut telefonunuza Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? kitabını indirebilirsiniz.
Romancı ve felsefeci Iris Murdoch’un, “Romanesk Konferansları”na dayanarak kaleme aldığı bir çalışma olan Ateş ve Güneş: Platon Sanatçıları Niçin Dışladı?, antikçağın en mühim filozoflarından Platon’un genelde “sanat”a karşı takınmış olduğu kuşkucu tavrın düşünsel temellerini irdelemektedir. Iris Murdoch, öte yandan, “sanat” ve “sanatçılık” kavramlarının ünlü filozofun çeşitli metinlerinde ortaya çıkış şekillerini incelerken, öte yandan da, “gerçek” kavramı ile bir çeşit sofistlik olarak gördüğü “sanat” olgusu içindeki karmaşık ilişkiyi, sanatçıların “gerçeği çarpıtan” bireyler oldukları yolundaki savın geçerlilik düzlemlerini sıkı bir eleştirel süzgeçten geçirir.Murdoch’a göre, Platon’un “sanat”a karşı çıkışının temelinde, “dinsel öğe” ön plandadır. Platon’a göre, sanat tehlikelidir, çünkü sanat esas olarak “tinsel olan”ı taklit eder ve kılığını inceden inceye değiştirip önemsizleştirir.
Sanatçılar dinsel imgelerle sorumsuzca oynarlar. Hatta Platon’a bakılırsa, sanatın oyunbazlığında uğursuzca bir yan mevcuttur, kötülüğün çekemezlik dolu ve keyifli bir kabullenilişidir sanat. Gerçek logos, en yüksek hakikat karşısında sessiz kalır; ama sanat objesi kendi gevezeliğini sever, hakikati değil, kendini sever ve öncesiz-sonrasız olmayı arzular.
(Arka Kapak)
Ateş Ve Güneş Platon Sanatçıları Niçin Dışladı? Kitabı PDF