Modern Sosyoloji Kuramları Kitabı PDF indir
Modern Sosyoloji Kuramları Kitabı PDF
Kitap ismi Modern Sosyoloji Kuramları olan ve birden çok kitap sever aracılığıyla aranan Modern Sosyoloji Kuramları kitabını siz kıymetli okurlarımız için PDF dosyası halinde sunmaya çalıştık. Öncelikle
Modern Sosyoloji Kuramları kitabını PDF indirmeden önce sizlere Modern Sosyoloji Kuramları kitabı ile ilgili bir kaç bilgi verelim…
Modern Sosyoloji Kuramları Özet
Modern Sosyoloji Kuramları kitabının yazarları Malcolm Waters olan ve 560 sayfalık kitap 2009 senesinde Araştırma-İnceleme kategori bölümünde yerini almıştır.
Modern Sosyoloji Kuramları PDF indir
Modern Sosyoloji Kuramları kitabını yazımızın alt bölümünden Modern Sosyoloji Kuramları PDF indir butonuna tıklayarak bilgisayarınıza yahut telefonunuza Modern Sosyoloji Kuramları kitabını indirebilirsiniz.
Dünyanın en mühim Sosyoloji Kitaplarından birisi olan Modern Sosyoloji Kuramları (Yazarı: Malcolm Waters) yayınlandı. Prof. Dr. Zafer Cirhinlioglu aracılığıyla hazırlanan kitap Sosyolojide çok büyük bir boşlugu dolduruyor. (Kitap halen dünyanın en fazla satan sosyoloji çalışmalarının başında gelmektedir)
Kitaba çevirileriyle katkıda bulunan ögretim üyeleri ve Araştırma personelleri ise;
Dr. Sevda Mutlu, Dr. Recep Ercan, Dr. Ali Esgin, Sezer Ayhan(Öğ. Gör.), Ercan Şahbudak(Öğ. Gör.), Gazenfer Kaya(Öğ. Gör.), Zühal Çiçek(Ars. Gör.), Ebru Bilget(Ars. Gör.), Ahmet Mazlum(Ars. Gör.), Veda Bilican Gökkaya (Ars. Gör.)
Sosyoloji, insan toplumuna yön vermede ve insan bilgisinin gelişiminde mühim bir yer edinmek istiyorsa, kuram, her zaman sosyolojinin merkezi ve indirgenemez amacı olmalıdır. Eğer sosyoloji, kuramı, yoruma feda edilecek olursa, tarihe yahut gazetecilik düşüncesine doğru sürüklenir; eğer deneyciliği (empirizmi) seçerse, davranışçı psikoloji yahut ekonomi biliminin insansızlaştırmasına ve gereksiz tekrarcılığına (totolojisine) saplanır; eğer dilbilim ve bilgi kuramı ile kendini sınırlayacak olursa, felsefe ve teolojinin skolastisizmine sürüklenir.
Sosyolojik kuram, ne birleştirilmiş ne de tamamlanmış bir projedir. Sosyolojik kuram, farklılaşmış özel uzmanlık alanlarının kısmen de olsa birbirine eklemlenmesinden buluşmaktedir. Fizikte, makro-mikro evren içinde yapılan nihai ayrıma neden olan, “kozmos kuramı” ile “parçacık kuramı”nın birleştirilebileceğine ilişkin çok oldukça önemli umut doğmuştur. Sosyolojide ise, eylem-yapı, maddecilik-idealizm, bireyselcilik-bütüncülük, rasyonel araçsallık ve iletişimsellik, değer bağımsız-değer bağımlı, gibi özel ikilikleri/açmazları (dualities) çözebilmek için, elimizde halen herhangi bir umut yoktur. Gerçekten de, günümüzde, hala tartışılmaya devam edilen yalnızca bu zıtlıklara odaklanan bir kitap yazmak olabilecekdür. Eğer sosyolojik kuram başarısız olmakla suçlanmak istemiyorsa, yazılabilecek böyle bir kitapta tartışmaların çözümlenmiş olması gerekir. Kuramsallaştırma bir şeyi başarmaktan çok, bir zaman olduğundan, bu zıtlıklar ciddi konulara hitap edecek şekle sokulduğunda, sosyoloji kuramı fiziğin halihazırda yapmış olduğu ilerlemeyi yapabilir.
Bu kitabın odaklandığı nokta da tam bu ciddi konular üzerinedir. Sosyoloji kuramının söyleyebileceği konuları, kapsayıcı meseleleri ve bunlara ilişkin ileri devam ettiği iddiaları ifade etmektedir, fakat, böyle bir çabayı engelleyen açıklayıcı ikiliklerden uzak durmaktadır.
Şurası da enteresandır ki, bu tür inceleme konularının göreli olarak sayısı pek fazla değildir ve yine de, bu kadar yeni bir disiplinde kuramsal bir bütünleştirme ölçütünden bahsedilebilmektedir. Kuram üreten sosyologların (ortak bir uzlaşı alanı olmasa bile) ortak bir söylem alanında birbirleri ile ilişki içinde oldukları kabul edilir, ortak olarak ilgilendikleri konulara yönelmek için bir kavramlar sistemini paylaşırlar. Bu ortak kuramsal ilgi bölgesindeki konuları görülmektedirabilmek için, bu kitap, sosyolojik düşünmenin, içinde tartışmaların bitirildiği, birbirleri ile rekabet eden hatta çatışan paradigmaların (düşünsel kalıplarının, çn.) veya düşünce okullarının bir araya gelmesi olarak tanımlanmasını kabul etmemektedir. Düşünsel rekabet, kesinlikle kuramsallaşmanın yapıldığı bir toplumsal süreçtir.
Modern Sosyoloji Kuramları Kitabı PDF