Mümkün Ütopya – Michael Albert Kitabı PDF indir
Mümkün Ütopya – Michael Albert Kitabının Özeti
Herkese Merhabalar kitap sever dostlarım, siz değerli okurlarımız için Mümkün Ütopya – Michael Albert kitabı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler sunmak için bu sayfayı bir araya getirdik. Yazımızda
Mümkün Ütopya – Michael Albert kitabı ile ilgili geniş bir bilgiye sahip olabilir, Mümkün Ütopya – Michael Albert kitabının konusunu geniş bir şekilde bir biçimde inceleyebilirsiniz. Ayrıca yazımızın sonunda Mümkün Ütopya – Michael Albert kitabına ait PDF dosyasını da ücretsiz indirebilirsiniz.
Kitap Özeti
“Zihinler değişiyor. Rejimler çöküyor. Yeni yapılar doğuyor. Çalkantılı vakitler, çalkantılı değişimler yaşanıyor. Yine de zaferin kaçınılmaz olduğunu söyleyemeyiz. Peşine düşülen hedeflere erişmek için insanlar acı ve öfkeden sıyrılıp harekete geçmeli, bölünmüşlükten birlikteliğe ve karşılaşmadan zafere yürümeli. Anlık zaferlerin ötesinde yeni toplumsal ilişkiler biriktiren ve çeşitlendiren kazanım yörüngelerine ihtiyacımız var.”
“Yeni bir toplum yaratma yolunda aktivist bir ‘toplumsal değişim ekibi’ işe nereden başlayacağını, nihai hedefini ve başlangıç noktasından bitiş noktasına nasıl gideceğini bilmek zorundadır. Bu kitabın konusu işte tam anlamıyla budur.”
Mümkün Ütopya yaşanabilir bir toplum için yeni alternatifler, davranışlar ve sonuçlar doğuracak yeni uygulamalar üzerine bir çalışma. Michael Albert mevcut gerçekliğe dair kıyamet senaryolarının kurgulandığı çağımızda sabırlı, ağırbaşlı ve cüretkâr olmanın altını çizerek “İnsanların küçümsendiği bir sığınak yerine karşılıklı yardım için bir aracıya dönüşen hareketleri” nasıl yaratabileceğimize kılavuzluk edecek bir teori ortaya koyuyor. Bunu yaparken bizi bir arada tutan hükümet, ekonomi, akrabalık ve kültürün birbirleriyle, değişimle ve tarihle ilişkisini anlamaya ve bildiğimiz toplumsal hiyerarşileri yaratmadan işlevlerini nasıl yerine getirebileceklerini görmeye yardım ediyor.
Birbirimiz adına nasıl harekete geçebiliriz?
Harekete geçtiğimizde karşılıklı yönde nasıl fayda sağlarız?
Kendimizi nasıl örgütleriz?
Siyasal bağlantılarımız sebebiyle ne tür faydalar ve sorumluluklar ediniriz?
İnsanlar bir toplumsal harekete katıldıktan ve o hareketin tanımlanmış hedefleriyle aynı çizgiye geldikten sonra neden o hareketi terk ederler?
Mevcut kurumların kalıcılığını önden kabullenerek yalnızca kötü taraflarını iyileştirmekle mi yetineceğiz (yani reformist bulunacağız) yoksa mevcut kurumları ihtiyaç duyulan işlevlerini yeni yollarla karşılayan yeni kurumlarla mı değiştireceğiz (yani devrimci bulunacağız)?”
“Mümkün Ütopya adil bir dünya yaratabilecek dinamik bir hareket isteyen aktivistlerin yüzleştiği birden fazla soruyu yanıtlıyor.”
Bill Fletcher, Jr.
Mümkün Ütopya – Michael Albert KİTABI PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN